Home Informatii firma Produse Automatizari Instalatii tehnologice Links Contact

Alegeti limba:
Romana
English
In scopul protejarii suprafetelor tablelor si benzilor laminate la rece impotriva agentilor de mediu care provoaca deteriorarea acestora prin oxidari, in timpul depozitarii indelungate sau a transportului marin, liniile de procesare benzi si table sunt prevazute cu instalatii de uleiere specifice.

Instalatiile de uleiere existente in prezent folosesc o pereche de role cauciucate in contact permanent cu banda, care primesc uleiul de acoperire prin intermediul unor role de aport ulei dintr-un bazin care se realimenteaza periodic cu ajutorul unei pompe de la un rezervor adiacent instalatiei. Acest sistem de uleiere are urmatoarele deficiente:

 nu permite dozarea cantitatii de ulei depuse si deci grosimea peliculei de ulei depuse pe ambele suprafete ale benzii
 pierderi mari de ulei si imprastierea lui necontrolata in lungul liniei de procesare
 instalatie de uleiere complicata din punct de vedere mecanic si neeconomica in exploatare

Galfinband propune un alt principiu de realizare a instalatiei de uleiere si anume folosirea unor duze de stropire speciale alimentate de la o statie de pompare.

1. Banda ce urmeaza a fi uleiata trece printr-o carcasa inchisa si etansa prevazuta cu doua rampe sus-jos cu duze de stropire pe ambele fete ale sale. Surplusul de ulei se colecteaza la partea inferioara a carcasei si evacuat prin curgere libera in rezervorul de pompare. Al doilea element de noutate il
constituie existenta unei perechi de role acoperite cu un strat poliuretanic special care omogenizeaza grosimea peliculei de ulei depuse pe banda. Aceste role sunt amplasate in spatele instalatiei de pulverizare. In felul acesta instalatia realizeaza dozarea cantitatii de ulei exprimata in g/m3 functie de viteza benzii.

2. De la cutia de comanda dotata cu un afisor digital cu taste functionale poate fi selectat gradul de uleiere: usor, mediu sau bine uleiat.

3. De asemenea, se poate selecta functionarea ramurei superioare, inferioare sau amandoua simultan.

4. Pentru a evita depunerea unei cantitati prea mari de ulei si deci pentru a inlatura pierderile acestuia, instalatia urmareste viteza benzii, pozitia rolei de uniformizare exprimata in microni (numai la liniile de taiere transversala), timpii de uleiere si timpii de pauza corelati cu viteza benzii si temperatura uleiului. Instalatia de uleiere este dotata cu o pompa cu reglaj de presiune si temperatura a uleiului (controlata automat pentru a obtine vascozitatea optima ceruta de duza de stropire).


5. In cazul liniilor de taiere transversala, stropirea este intermitenta numai in timpul prezentei tablei in masina. Rolele de uniformizare grosime strat ulei sunt actionate cu motor cu turatie variabila pentru sincronizarea vitezei lor cu viteza de functionare a liniei. In cazul liniilor de fasiere rolele sunt neantrenate, rotirea lor fiind provocata de insasi banda care se uleiaza.

6. Caracteristici tehnice

 Presiunea de lucru: 1±3 bar
 Debitul de ulei: max 0,8 l/min pentru o duza
 Grosimea stratului de ulei: 1±10 microni
 Temperatura optima de lucru a uleiului: 40±50 oC

7. Functiile sistemului automat de urmarire si conducere:

 Regimuri de functionare: MANUAL / AUTOMAT
 Achizitia si prelucrarea datelor din proces
 Comanda secventiala a elementelor de executie
 Controlul si reglarea parametrilor esentiali
 Informarea operatorului asupra desfasurarii procesului
 Alarmare si protectie automata in cazul situatiilor anormale
 Afisarea evenimentelor de exceptie aparute
 Impunere parametri tehnologici specifici


© Copyright 1991-2015 Galfinband S.A. | All rights reserved